Online verkopen tijdens de lockdown

Het is de laatste weken behoorlijk behelpen voor veel lokale ondernemers. De winkels zijn dicht, veel ondernemers hebben weinig tot geen kennis van online webshops en social media en je kosten lopen maar door. Ik geef je tips om toch online zichtbaar te zijn en je producten te kunnen verkopen!

Maak een Facebook winkel

Facebook heeft sinds een aantal jaar de optie om je producten toe te voegen aan een bericht. Zo kun je op een foto drukken en direct doorverwezen worden naar het product in de webshop. Als jij als ondernemer geen webshop hebt, is dat behoorlijk lastig. Daarom heeft Facebook nu een eigen winkel die je op je pagina kunt openen. Zo kun je je producten laten zien en toch verkopen genereren bijvoorbeeld via een tikkie.

 

Maak een webshop

Heb je wel al een website die gemaakt is in WordPress, Shopify of Wix? Dan is het gemakkelijk om hier een webshop van te maken. Je kunt dit opzetten door voor WordPress Woocommerce als plugin te downloaden, in Wiix je webshop te activeren in het menu of in Shopify je producten gaan toevoegen. De webshop in WordPress is gratis, voor Shopify betaal je $ 29,- per maand en voor Wix € 25,- per maand.

Wil je een betaalmethode toevoegen aan je webshop voor iDeal betalingen? Dan kun je het beste voor Mollie of Stripe kiezen. Bij deze platformen hoef je je enkel aan te melden en betaal je een x bedrag per transactie. Je zit hierdoor niet aan een abonnement vast.

 

Toon je producten op social media

Als je wil verkopen zonder dat mensen in je winkel komen is het van belang dat je vaak je producten laat zien. Zoek een stukje lege ruimte in je winkel en fotografeer per dag een x aantal foto’s. Je kunt zo gemakkelijk je producten toevoegen aan een Facebook fotoalbum. Wanneer je de foto’s upload krijgen je volgers iedere keer te zien dat je nieuwe producten hebt toegevoegd. Als je je producten een duidelijke naam geeft, kan de klant het gemakkelijk bij je bestellen via Whatsapp of Messenger.

Wil je je producten fotograferen en direct in de stories zetten? Maak dan een hoogtepunt aan op Instagram zodat de klant na de 24 uur ook je producten nog kan zien.

Wil je meer bereik dan alleen je volgers? Voeg dan een klein budget toe aan je berichten, zo bereik je ook buiten je eigen klantenkring nieuwe mensen.

 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het opzetten of juist doorzetten van online verkopen? Neem contact met mij op. Ik help je graag met het opzetten hiervan! Je kunt mij bereiken via 06-45594941 of mail naar info@missdigital.nl

MEER BLOGS VIND JE HIER

Online marketing
Janine Moddermann

Online verkopen tijdens de lockdown

Het is de laatste weken behoorlijk behelpen voor veel lokale ondernemers. De winkels zijn dicht, veel ondernemers hebben weinig tot geen kennis van online webshops en social media en je kosten lopen maar door. Ik geef je tips om toch online zichtbaar te zijn en

Read More »
Online marketing
Janine Moddermann

Heb jij je focus op online marketing?

Online marketing is een super breed begrip. Je kunt hier praten over je website of webshop, je social mediakanalen, je nieuwsbrief of over al het andere wat er nog online te vinden is. Maar waar moet jij als bedrijf je focus nu op leggen? Ik

Read More »
Geen reactie's

Geef een reactie